Kurser och intresseanmälan

Padelkurs Nybörjare steg 1
 I denna kurs förväntas inga förkunskaper. Här lär du dig grunderna i padel, teknik och regler. Man lär sig diverse grundslag så som forhand, backhand, serv, volley, smash och lobb.


Padelkurs Nybörjare steg 2
För dig som tidigare gått en nybörjarkurs steg 1 på Habo Padelcenter eller har racket bakgrund och vill vidareutveckla sina kunskaper. Här lär du dig mer om grunderna i padel, teknik, regler och taktik.

I denna kurs förväntas förkunskaper, du har antingen racketbakgrund eller har gått nybörjare steg 1. Du ska kunna hålla bollen i någorlunda rörelse och du har gått igenom grundslagen.  


Padelkurs Fortsättning steg 1
För dig som gått kurs tidigare och vill vidareutveckla sina kunskaper ytterligare.
        
För att klara av denna grupp ska du kunna forehand och backhandslag. Du ska även kunna väggbollar, lobba  samt jobba framme på nät. Ska kunna hålla bollen i rörelse och har lärt sig grundslagen samt regler.


Padelkurs Fortsättning steg 2
För dig som tränat padel under längre tid och tränar padel regelbundet. I denna kurs vidareutvecklar man spel, teknik, placering och positionering. Fördjupar även sina kunskaper för att kunna delta i matcher och turneringar.

För att klara av denna grupp ska du känna dig trygg med forehand och backhandslag. Du ska även känna dig trygg med vägg-bollar, lobba samt jobba framme på nät i ett högre tempo.


Padelkurs Fortsättning steg 3
För dig som spelar matcher regelbundet på turneringar och i seriespel. Det här är för dig som vill vässa dina spelkunskaper ytterligare.  I denna kurs lär du dig mer om hur man rör sig, vart man placerar bollen i olika spelsituationer .Vi fokuserar mer på spelteknik, placering och positionering. Fokus på match och att arbeta som par. 

För att klara av denna grupp ska du känna dig helt trygg med forehand och backhandslag. Du ska även känna dig helt trygg med väggbollar, lobba, bandeja ,samt jobba framme på nät i ett högt tempo.

Barnpadel 7-9 år
Här lär sig barnen få bollkänsla med hjälp av lek och lättare grundslag.
Barnen ska med hjälp av lek få bättre bollkänsla. Fokus på koordination, rörelse, bollkontakt & kombinera rörelsemoment med bollkontakt.

Ungdomspadel 10-14 & 12-15
Här lär sig ungdomarna grunderna i padel, teknik och regler. Man lär sig diverse grundslag så som forhand, backhand, serv, volley, smash och lobb.

Tränare

Maria Nilsson

Thomas Johansson

Linnea Udéhn

Tobias Rehnström

Henrik Thorzén

Christian Stenberg